Dobré jídlo a pití má lákat turisty
Sýry, ryby, zvěřina a víno byl název tradiční gastronomické události, která popularizuje zážitkovou gastronomii. Prachatice jsou skutečným renesančním skvostem a tak není divu, že akce se konala v prostorách historické radnice i na volné ploše náměstí. V kuchařském studiu předváděli mistři kuchaři před zraky návštěvníků umění přípravy pokrmů a specialit z ryb a zvěřiny. Na jídelním lístku se objevil bažantí kaldoun (sváteční polévka) s masovými knedlíčky, silný vývar z pratura nebo zvěřinová paštika s perníkem a brusinkami. Hlavnímu chodu vévodil kančí guláš s divokým kořením, jelení steak s omáčkou ze sušených švestek i kančí ragů s lesními houbami. Jedním z cílů dvoudenní přehlídky je nalákat do Prachatic turisty. Unikátní městská památková rezervace nabízí 135 památek. Ve výčtu nechybí domy, církevní památky, brána a kašna. Péče města o historické dědictví byla několikrát oceněna titulem Historické město roku. Úspěšný gastronomický projekt s potěšením podpořil Agrokomplex Šumava, který v rámci integrovaného systému hospodaří v horské a podhorské části Šumavy.