Slavnost regionální gastronomie
Rok s rokem se sešel a věhlasná přehlídka gastronomických specialit opět zaplnila 6. a 7. září historické prostory prachatické radnice. Zážitek snoubení pokrmů a vín nese časovou pečeť 16. ročníku Sýry a víno, 14. ročníku Ryby a víno a 5. ročníku Zvěřina a víno. Tentokrát ředitel festivalu Michal Kočan pozval veřejnost na vynikající sýry, sýrové saláty, rybí saláty, rybí pokrmy i ukázky přípravy sushi a „tataráku“ ze sladkovoních ryb. Váženým partnerem tradičního kulinářského svátku je Agrokomplex Šumava. Kromě prezentace výtečných zvěřinových uzenin z Jatek Volary, zde představil novou prachatickou Restauraci Černý Medvěd. V té si potrpí na nešizenou regionální kuchyni, na přehlídce kuchaři zazářili delikátním rost beeafem z koloucha a srnčí roládou. Součástí akce je kulturní a společenský program, aukce archivních vín pro charitativní účely a výborné víno od vinařů z Moravy a Čech. Katalog vína čítal na 104 položek k ochutnání.