Speciality z volarských jatek získaly tři prestižní ceny
V soutěži Chutná hezky. Jihočesky byla oceněna Volarská pečená šunka s kořením DEKOR prvním místem v kategorii Masných výrobků tepelně opracovaných a rovněž i Jelení klobása v kategorii Masných výrobků trvanlivých. Delikátní chuť masa u šunky je docílena akcentem pikantního koření, pro klobásu je typická vyrovnaná a přitom silná chuť divočiny. Základem uzenin a specialit z Volar jsou kvalitní suroviny od jihočeských chovatelů nebo u zvěřiny jelení maso z vlastních honiteb v okolí Volar, Zbytin a Nové Pece na Šumavě.
Soutěžní porotu Ministerstva zemědělství také nadchla Volarská pečená šunka s kořením DEKOR a udělila jí známku Regionální potravina. O cennou trofej v tradičně nejsilnější kategorii Masných tepelně opracovaných výrobků usilovalo 32 regionálních specialit.
ZEFA Volary navazuje na proslulé volarské řezníky a uzenáře. Rekonstrukcí provozu jatek ve Volarech – Stögrově huti vznikla s podporou Evropské unie moderní porážka skotu s místní výrobou tradičních specialit.