Volarský bok dekor oceněn certifikátem Regionální potravina 2014
Vloni uspěla v populární soutěži Regionální potravina Volarská pikantní klobása. Letos bodoval v kategorii “masných trvanlivých výrobků” Volarský bok dekor. Je vyroben z čistého, velmi kvalitního vepřového masa, které pochází od místních chovatelů a dochucen drceným kmínem, sladkou paprikou a hrubě drceným pepřem čtyř druhů. Neobsahuje žádné náhražky ani komponenty z obilovin.
Společnost ZEFA Volary tak navazuje na proslulé volarské řezníky a uzenáře. Rekonstrukcí provozu Jatek ve Volarech — Stögrově Huti, vznikla s podporou Evropské unie moderní porážka hovězího skotu s místní malovýrobou tradičních specialit. ZEFA Volary je součástí komplexního integrovaného systému hospodaření v horské a podhorské části Šumavy.
Certifikát Regionální potravina 2014 si v rámci programu tradičních Selských slavností v Holašovicích převzala v pátek Ing. Ludmila Bušková, ředitelka marketingu podnikatelské skupiny zemědělských společností Prachatice.